Mari: Želim da opet budem u grupi sa Novakom, Rodžerom i Rafom

Objavljeno: 1.9.2018.


Britanski teniser Endi Mari priznao je da nije očekivao da će se u poslednjih nekoliko meseci toliko mučiti pri povratku na teren.
Mari je pauzirao čitavu godinu zbog povrede i operacije kuka, a povratak mu za sada ne ide po planu.

Trenutno je 382. igrač na ATP listi ove sezone je odigrao samo devet mečeva i zabeležio pet pobeda.

“Sve povrede su različite, neke su ozbiljnije od drugih. Neki delovi tela teže se oporavljaju, zbog čega pokušavam samo da gledam svoju situaciju i izvučem najbolje”, rekao je Mari.

On se osvrnuo na Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji su se, nakon dugih pauza, kraće ili brže vratili u vrh.

“Očigledno da su neki momci imali brojne probleme, posebno Huan Martin del Potro, kojeg je mučio ručni zglob. Potrebno mu je bilo mnogo vremena, dok su i ostali igrači imali probleme. Koliko je to bilo ozbiljno, nemoguće je znati. Mnogi od njih su se vratili. I ja želim da budem deo grupe u kojoj su Đoković, Federer i Nadal”.

Momak iz Danblejna veruje da će uspeti u toj nameri.

“Kada sam se povredio, bio sam prvi na svetu, ali su se 12 meseci kasnije stvari potpuno promenile. Nikada ne znate tačno šta vas čeka iza ugla. Ako nastavim lagano, postepeno fizički napredujem, verujem da mogu da se vratim i budem konkurentan na najvećim takmičenjima jer ne vidim razlog da se tako nešto ne desi”, zaključio je Mari.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *