Jaguar sprema konkurenciju McLarenu sa 550 KS

Objavljeno: 1.9.2018.


Pre desetak godina Jaguar je spremao modernog naslednika za model XJ220, mnogo je obećavao C-X75, ali je velika ekonomska kriza s kraja prošle decenije sprečila da stigne do proizvodnih traka.
Međutim, u Jaguaru nisu zaboravili ideju o spotskom automobili visokih performansi, pa uveliko radi na radikalnoj zameni za F-Type.

Iako sve treba uzeti sa velikom rezervom, pojedini mediji tvrde da Jaguar planira superautomobil sa motorom u sredini karoserije oko 2022. godine sa oznakom J-Type. 

Spekuliše se da Jaguar radi na konkurenciji za Porsche 718, ali je realnije da je “cilj” britanske kompanije lokalni konkurent McLaren, ali i Hondina sportska perjanica NSX.

Iako specifikacije još nisu finalizovane, očekuje se da pod haubom bude hibrid sa V6 uz najmanje dva elektromotora. Ovaj pogonski sistem bi trebalo da omogući Jaguaru najmanje 550 KS.

To je svakako daleko od savremenih hiperautomobila koji imaju i 1.500 “konja”, ali je dovoljno snažan da se “nosi” sa početnom varijantom Audija R8 i McLarena 570S.

Tu su naravno i glasine o električnoj varijanti kojom bi Jaguar konkurisao Porsche Taycanu, ali je to godinama daleko od cilja.

Foto: Jaguar C-X75

Izvor. B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *