“Procurile” prve fotografije novog BMW-a Z4

Objavljeno: 12.8.2018.


Na fotografijama se vidi da je produkcijski model zadržao mnoge stilske elemente atraktivne konceptne verzije iz 2017. godine.
BMW Z4 Concept predstavljen je publici na “Konkursu elegancije” u kalifornijskom Pebl Biču pre tačno godinu dana, a uoči ovogodišnje manifestacije, na kojoj će debitivati serijska verzija ovog roudstera, “procurile” su prve fotografije produkcijskog automobila.

Na njima je novi Z4 prikazan iz tri ugla – spreda, otpozadi i sa boka, a prvi utisak je da su se dizajneri uglavnom pridržavali formule koju su primenili i na konceptu.

Maska hladnjaka i farovi su slični kao na konceptnom automobilu, a razlike su najprisutnije pozadi gde je serijski model izgubio nešto od atraktivnosti koju je imao koncept iz 2017.

Na fotografijama je prikazana najmoćnija verzija M40i. BMW nije precizirao specifikacije pogonske jedincie koja će se ugrađivati ovu varijantu, ali je ranije saopšteno da je u pitanju novi šestocilindarski motor. Pretpostavlja se da je reč o 3.0 litarskoj jedinici sa oko 385 ks.

Najmoćniji Z4 biće opremljen spuštenim sportskim oslanjanjem i elektronski kontrolisanim amortizerima.

BMW je najavio i da će ovaj automobil imati visokoperformansne kočnice kao i zaključavanje zadnjeg diferencijala.

Svetska premijera novog Z4 zakazana je za 23. avgust, kada se očekuje da nemački proizvođač otkrije tehničke detalje i objavi zvanične fotografije ovog automobila.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *