“David je bio dijete ljubavi”

Objavljeno: 12.8.2018.


U Banjaluci i večeras je održan skup podrške „Pravda za Davida“. Porodica i okupljeni građani nastavljaju da traže istinu o smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića.
– Ko je ubio Davida Dragičevića? Od države tražimo samo odgovor na ovo pitanje. Istina mora biti otkrivena, a ubice moraju biti pronađene – poručeno je sa skupa „Pravda za Davida“.

Okupljenim građanima, prvi put se obratila i Davidova strina, koja je poslednji put vidjela Davida u noći kada je ubijen.

„To je bio 18.mart u jedan čas poslije ponoći. Tad sam ga poljubila, pitala da ga vozim kući. On je rekao : „Strina, čeka me raja u Fabrici, idemo da se provedemo. Dobro srećo, čuvaj se. Zovi ako nešto bude trebalo“. Trebalo je, a on nije zvao. Možda i jeste glasom svojim, ali ja, njegov otac i njegova majka ga nismo čuli“, rekla je Nikolina Učur.

Šta ste mu to uradili? Šta je David uradio da bude osuđen na mučenje i smrtnu kaznu – pitala je Davidova strina.

„Znate li šta je meni dijete od pet godina reklo: „Mama, skloni Davidovu sliku! Zašto sine. Zato što sam ljut na njega jer me je ostavio i otišao kod seke Nastije“. Kako da mu kažem da ga više nema i da ga više nikad neće vidjeti. David nije ni narkoman ni lopov. David je sin, brat, drug, komšija za poželjeti“ rekla je Davidova strina.

Ostajemo ovdje sve dok vi „pošteni“ ne skupite hrabrost i javno progovorite o Davidovoj smrti, ali džaba vam poštenje kada samo ćutite – poručila je Nikolina Učur.

I večeras svi na Trgu Krajine su otpjevali Davidovu pjesmu u glas, a nakon toga je jedan od dječaka izrecitovao jođ jednu njegovu pjesmu.

BN TV

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *