Telefoni iz srednjeg segmenta, sa senzorom otiska ispod ekrana, bi mogli postati standard

Objavljeno: 11.8.2018.


Iako je uglavnom nepoznata na Zapadnoj hemisferi, kineka kompanija Vivo je tokom ovogodišnjeg CES sajma privukla veliku pažnju kada je najavila prvi telefon sa tehnologijom senzora otiska prsta ispod displeja.
Ovaj “nevidiljivi” biometrijski senzor je brzo počeo da se pojavljuje na još više Vivo modela, kao i na uređajima kompanija Huawei, Xiaomi i Meizu. Međutim, ovo i dalje nije funkcija na telefonima koju možemo nazvati mejnstrim.

Ipak, analitičke kompanije sugerišu da tehnologija in-display senzora otiska nastavlja da se širi prilično brzo. Samo tokom 2018. godine se očekuje isporuka 42 miliona ovakvih senzora, a još 100 miliona se očekuje tokom 2019. Ovo će predstavljati dosta dobar deo od ukupno prodatih Android telefona naredne godine, da se za tehnologiju može reći da postaje standard ne samo u premijum već i u telefonima iz srednjeg segmenta.

Iako su optički senzori otiska u ekranima najpopularniji tip implementacije u ovom trenutku, očekuje se da će primena ultrasoničnih senzora biti pojačana tokom 2019. godine prvenstveno zahvaljujući njenoj implementaciji u Samsungove telefone (Glalaxy S10).

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *