Nvidia bi mogla predstaviti novi brend GeForce RTX i Quadro RTX grafičkih karti

Objavljeno: 11.8.2018.


Naredna linija Nvidia grafičkih karti bi trebalo da se pojavi za manje od 10 dana, najverovatnije tokom GeForce Gaming Celebration događaja 20. avgusta. Očekuje se da bi kompanija tada mogla da predstavi potpuno novu liniju grafičkih karti pod “RTX” brendom.
Turing je naredna generacija arhitekture koja stiže od nvidije, a patent za trejdmark je zvanično podnet kod USPTO. Ovo je potvrđeno i preko procurelih detalja o GPU kodnim imenima, uključujući TU104 – isti broj koji je dodeljen prethodnim generacijama još od GTX 680 modela. GPU, koji nosi ovaj kodni naziv je RTX 2080, prema navodima YouTubera AdoredTV.

Nvidia RTX brendiranje se pojavljivalo i ranije, a najnoviji trejdmark zahtevi ukazuju na GeForce RTX i Quadro RTX, što sugeriše da nas očekuje nova “ray tracing” tehnologija koja je rezervisana za novije i više premijum brendove nego što je to bila GTX serija.

Naravno, potencijalna RTX serija grafičkih karti za sada i dalje spada u domen glasina, sve dok Nvidia zvanično ne objavi naslednika aktuelne GTX linije.

Izvor: Kitguru

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *