Ivana napada petu krunu, za medalju se bori i Dragana

Objavljeno: 11.8.2018.


Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović boriće se u subotu uveče u Berlinu za odbranu titule prvaka Evrope u skoku udalj.
Španovićeva brani zlatnu medalju iz Amsterdama osvojenu pre dve godine, a do finala u Nemačkoj stigla je najboljim skokom u kvalifikacijama sa 6,84 metara, u trećoj seriji.

U borbi za finale imala je još prestup i skok od 6,56 metara.

“Volim da skočim iz prvog skoka normu, ali sam napravila prestup. Drugi skok nisam uspela takodje da ostvarim, a kada sam videla da ostale devojke skaču dobro, nisam ništa želela da prepustim slučaju i iz trećeg sam uspela. Prvi i treći skok pokazuju da sam blizu nivoa na kom treba da budem i bić maksimalno spremna za finale”, rekla je Španovićeva posle kvalifikacija.

Španovićeva se u Berlinu bori za drugu zlatnu medelju na EP, a petu u karijeri na velikim takmičenjima, jer ima i dva evropska zlata iz dvorane, te jedno svetsko, takođe iz dvorane.

Finale je na programu u subotu sa početkom u 20.05.

U subotu će se za medalju boriti i Dragana Tomašević, od 20.20h nastupa u finalu bacanja diska.

Tomaševićevoj je nastup u Berlinu šesti na evropskim prvenstvima, a peto finale u karijeri.

“Zadovoljna sam plasmanom u finale, to je bio i cilj. Moglo je i bolje. Ovo je moje šesto EP, peto finale. Nadam se da će biti dosta bolji rezultat u subotu, imam dosta vremena da se oporavim i spremim i što bolje dočekam finale”, rekla je Tomaševićeva posle kvalifikacija.

U kvalifikacijama je već u prvoj seriji bacila 57,7 što ju je kao desetoplasirano odvelo u borbu za medalje.

Ove sezone joj je najbolji rezultat 60,78, a u karijeri 63,63.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *