Zvizdić na službena putovanja potrošio skoro 300.000 maraka

Objavljeno: 10.8.2018.


Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić prošle godine je na službena putovanja potrošio 299.857 KM, od čega samo na putovanja u inostranstvo 294.146 KM, utvrdila je Kancelarija za reviziju institucija BiH.
U revizorskom izvještaju se navodi da je Zvizdić samo na putovanje u SAD potrošio 48.450 KM, dok je njegov odlazak u Italiju koštao 25.503 KM.

“Dnevni avaz” navodi da je predsjedavajući Savjeta ministara sa sobom uvijek vodio veliki broj saradnika, te da u ovoj instituciji ne postoji plan službenih putovanja.

Revizori su preporučili da se ubudće u Savjetu ministara više pažnje posveti planiranju troškova, kao i da je potrebno donijeti interni pravilnik kojim bi bio definisan sastav delegacija koje prate predsjedavajućeg na službenim putovanjima.

– Ponovo su za pojedina putovanja uočene delegacije koje broje do 10 lica (službena putovanja u Srbiju i Crnu Goru), a testiranjem pojedinačnih faktura uočeno je da se u određenim slučajevima agenciji ili direktno hotelu plaćaju izuzetno visoki troškovi smještaja koji premašuju iznos od 1.000 KM po noćenju – piše u revizorskom izvještaju.

AGENCIJE

One thought on “Zvizdić na službena putovanja potrošio skoro 300.000 maraka

  1. Јеси трошали, Звиздићу, свака ти част…………………………………………………………………………………….

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *