Vinjales: Nije samo moja odluka da Forkada ode

Objavljeno: 10.8.2018.


Vožač Jamahe Maverik Vinjales kaže da nije bila samo njegova odluka da se na kraju 2018. godine raskine saradnja sa šefom tima Ramonom Forkadom.
Prošlonedeljna trka u Brnu stavila je Maverika Vinjalesa u centar pažnje na ne baš tako lep način jer se vozač krajnje neprofesionalno poneo prema članovima tima, a nakon toga je Forkada otkrio da ga vozač nije obavestio o tome da će na kraju godine doći i do prekida saradnje.

Jamaha nije dozvolila Vinjalesu da odgovara na pitanja na ovu temu na medija danu nakon trke u Brnu, a pred Veliku nagradu Austrije, upitan o čemu se zapravo radi Vinjales je kratko odgovorio:

“Mislim da je to završen posao. Podiglo se mnogo više prašine ego što je trebalo prošle nedelje. Nije to bila odluka koju sam doneo samo ja, odlučio je ceo tim”, rekao je Španac.

“Sada je samo važno da se fokusiramo na naš posao . Još je pred nama mnogo trka i moramo da budemo na odgovarajućem nivou. Moramo da nastavimo sa dobrim radom i da nastavimo da se trudimo. Radujem se novom izazovu. Svima nam je cilj da Jamaha bude broj jedan”, dodao je Vinjales.

Vinjales je rekao da nije bilo zahteva da se promeni sistem rada i istakao da je prioritet da se radi kao na trkama u Asenu i na Zahsenringu.

“U Asenu i na Zahsenringu je sve bilo kako treba. Pripremili smo motor za mesto na podijumu. To je ono što je cilj, a nakon toga možemo da vidimo da li smo spremni za pobedu. Jedva čekam da ponovo sednem na motor i da pad u Brnu zaboravim kako bih nastvio da radim na najbolji mogući način”, kaže Vinjales koga u Brnu nije bilo na testovima nakon trke.

“Želeo sam da učestvujem u testovima. Nakon pada uvek želite da se vratite na motor što pre. Ali, morao sam da se vratim u Barselonu kako bih se pobrinuo za rame. Srećom sve je u redu i moći ću da dam svoj maksimum i ovog vikenda”, zaključio je vozač Jamahe.

Foto: Getty

Izvor. Sportklub

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *