Lotus planira konstrukciju dva krosover modela!

Objavljeno: 10.8.2018.


Nije nikakva tajna da Lotus radi na svom prvom krosover modelu, ali novi izveštaji sugerišu da čelnici kompanije pored već najavljenog, razmišljaju o konstrukciji još jednog sličnog modela. 
Naime, detalja ima veoma malo, ali se navodi da Lotus planira da konstruiše krosovere koji će biti konkurenti modelima kao što su BMW X4 i Porsche Macan, kao i većim SUV modelima BMW X6 i Porsche Cayenne.

Još uvek se ne zna koji će se model prvi pojaviti na tržištu, ali se zna da će se to desiti 2020. godine. Drugi model bi trebalo da stigne godinu dana nakon toga.

Originalni plan kompanije Lotus je bio da na tim modelima radi sa kineskom kompanijom Goldstar Heavy Industrial, ali se od toga odustalo nakon što je Geely grupacija postala vlasnik britnaskog proizvođača automobila.

To će u velikoj meri uticati na razvoj i konstrukciju krosovera, s obzirom da je nekadašnji izvršni direktor kompanije Lotus, Žan-Mark Gejl medijima preneo informaciju da bi ti automobili mogli deliti neke svoje komponente, kao što su agregati i tehnologija autonomne vožnje, sa modelima kompanije Volvo, čiji je vlasnik takođe Geely grupacija.

Međutim, uprkos tome, krosover modeli kompanije Lotus neće biti bazirani na SPA platformi, te uopšte neće ličiti na modele kompanije Volvo, naveo je Žan-Mark, i dodao je da će imati jedinstven stil, kako spolja, tako i unutar kabine.

Još uvek nema nikakvih naznaka o tome kakve će performanse i mehaničku konfiguraciju imati ovi novi modeli kompanije Lotus, ali velike su šanse da će njih poketati hibridni sistem sa četvorocilindarskim agregatim kompanije Volvo. Međutim, pogosnke jedinice će biti naštimovane tako da proizvode veću snagu i bolje performanse.

Naime, Žan-Mark Gejl je izjavio i da će jedan od tih krosover modela biti “najlakši, najniži, a verovatno i najširi model u svojoj klasi, te da će se definitivno najbolje snalaziti na stazi”.

Izvor: Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *