Ferrari najavio novi super automobil!

Objavljeno: 9.8.2018.


Ferrari se polako priprema za premijeru svog novog super modela, koji će zvanično biti predstavljen 17. septembra na specijalnom događaju koji će se održati u predstavništvu kopmanije u Maranelu. 
Naime, italijanski proizvođač egzotičnih automobila je na svom zvaničnom veb sajtu, u sekciji koja je inače rezervisana za vlasnike najmanje jednog modela sa značkom “propinjućeg konja”, objavio tizer fotografiju svog novog vozila sa kodnim imenom Ferrari F176.

Sama po sebi, tizer fotografija nam ne otkriva puno informacija, osim činjenice da će novi model biti zvanično predstavljen 17. septembra i natpisa “Icona Ferrari”.

Međutim, pojavili su se i neki izveštaji koji sugerišu da se možda radi o super automobilu ograničene serije koji je baziran na modelu Ferrari 812 Superfast.

U izveštaju se navodi da će se novi automobil zvati Ferrari 812 Monza, te da će imati drugačiji dizajn spoljašnjosti i kabine, kao i da će njegova mehanika biti unapređena, kako bi se naglasila činjenica da je reč o automobilu koji će biti proizveden u ograničenom broju. Ove informacije zasad još uvek nisu zvanično potvrđene.

Uprkos tome što je do premijere ostalo nešto više od mesec dana, niko van Ferrari-ja ne zna da li će ovaj model biti brži od modela 812 Superfast.

Naslednik modela F12 Berlinetta poseduje atmosferski V12 agregat radne zapremine 6,5 litara koji je povezan sa sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom. Ovaj agregat razvija 789 konjskih snaga (588kW) i 718 Nm obrtnog momenta koji se šalju zadnjim točkovima.

Zahvaljujući tome, 812 Superfast od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 340 km/h.

Izvor: Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *