BMW Serije 3 GT ide u “penziju” 2020. godine!

Objavljeno: 9.8.2018.


BMW polako privodi kraju radove na redizajniranju modela Serije 3, s tim što novi izveštaji ukazuju na to da model sa oznakom GT neće doživeti novu generaciju! 
Citirajući neimenovane izvore, BMW Blog prenosi da će proizvodnja ovog, pomalo nelogičnog hečbek modela, koji je uveden kao kompromis između klasične limuzine i karavana, biti obustavljena 2020. godine.

Vest još uvek nije potvrđena od strane zvaničnih izvora, ali se ova informacija poklapa sa navodima u ranijim izveštajima po kojima će BMW Serije 3 GT i BMW Serije 4 Gran Coupe biti spojeni u jedan model.

Naravno, ove izveštaje još uvek prihvatamo sa dozom sumnje, ali činjenica je da model Serije 3 sa oznakom GT nikada nije ispunio očekivanja.

Naime, BMW nikada zvanično ne objavljuje informacije o prodaji pojedinačnih modela, ali kada je predstavljena restilizovana verzija ovog modela 2016. godine, rečeno je da se on najviše prodaje na kineskom i nemačkom tržištu i u Sjedinjenim Američkim Državama. Takođe je saopšteno da je većini kupaca taj model bio prvi BMW koji poseduju.

Naravo, mnogo toga se desilo od kada je ovaj model lansiran 2013. godine. Možda je na lošu prodaju najviše uticala velika potražnja za krosover i SUV automobilima, posebno na tržištima kao što je Kina i SAD.

Najverovatnije su čelnici bavarskog proizvođača tu činjenicu uzeli u obzir i došli su do zaključka da za novom generacijom modela Serije 3 sa GT oznakom neće biti dovoljno potražnje na tržištu.

Funkcioneri kompanije su takođe ustanovili da je ponuda modela u Serijama 3 i 4 jednostavno prevelika, s obzirom da oni imaju sedan, karavan, kupe, kabriolet, liftbek i hečbek varijante.

Prema tome, čak i ako model sa oznakom GT stvarno prestane da se proizvodi, kupci će na raspolaganju imati model Serije 3 sa oznakom Touring.

Naime, karavan (po našem mišljenju) izgleda bolje, a i praktičniji je, s obzirom da njegov prtljažnik ima zapreminu i do čak 1.741,4 litara. Karavan je trenutno i jeftiniji model na većem broju tržišta.

Izvor: Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *