Radnika u bazenu ubila struja

Objavljeno: 8.8.2018.


Mirsad Redžić (22), radnik firme ”DOO Vodovel bazeni“ iz Cazina, poginuo je tokom izgradnje bazena na vikendici Tihomira Ružića u Donjim Kadinjanima kod Laktaša.
Tragedija se dogodila juče oko 16 časova i kako saznajemo Redžić je stradao od strujnog udara koji je, najvjerovatnije, izazvala pumpa za vodu.

Mještani Donjih Kadinjana pričaju da je stradali Redžić zajedo s još jednim kolegom navodno postavljao lajsne na vrh bazena u koji je bila potopljena pumpa za vodu, koja je izbacivala nakupljenu kišnicu.

– U bazenu je bilo oko desetak centimetara vode. Dok je postavljao lajsne radnik je stajao unutar bazena u toj vodi i vjerovatno je na pumpi došlo do nekog kvara koji je izazvao strujni udar i kroz vodu usmrtio nesrećnog čovjeka – pričaju mještani.

Redžić je odmah prevezen u Dom zdravlja u Laktašima ali je, nažalost, podlegao nedugo po prijemu u ambulantu.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci Maja Đaković Vidović kaže da je radnik stradao prilikom izvođenja radova i ugradnje opreme za bazen na vikendici R. T. u Donjim Kadinjanima.

– Uviđaj je obavio dežurni tužilac Saša Labotić, zajedno sa policijskim službenici PS Laktaši. Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje, kao i vještačenja, radi utvrđivanja svih okolnosti nesreće – rekla je Đaković Vidović.

O. Matavulj

SrpskaCafe

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *