Rosi: Očajan sam, staza u Meksiku nije za Moto GP

Objavljeno: 7.8.2018.


Legendarni italijanski motociklista Valentio Rosi je istakao, posle najava da bi staza Formule 1 u Meksiku mogla da bude uvrštena u kalendar Moto GP šampionata, da to nije dobra ideja jer bi donela previše opasnosti po vozače.
Prošle nedelje se pronela vest da bi od naredne sezone u kalendaru Moto GP šampionata mogla da bude trka više i da bi navijači u bravurama vozača “kraljevske klase” mogli da uživaju i u Meksiku.

Staza u Meksiko Sitiju, koja je se u Formulu 1 vratila pre tri godine, generalno se smatra manje bezbednom za motore od bolida, što zbog blizine zidova stazi, što zbog konfiguracije “run-off” polja.

“Očajan sam. Kalendar će se produžiti na 20 trka, što znači da nećemo imati život! Osim toga, to je loša staza. Ne sviđa mi se, previše je opasnosti”, odgovorio je Valentino Rosi na pitanje o uvođenju nove staze.

Legendarni Doktor smatra da bi staza u Meksiku mogla da se modifikuje, ali da je i to veoma teško izvodljivo.

“Da bi staza mogla da se prilagodi Moto GP trkama potrebne su modifikacije u određenim delovima, ali je to teško izvodljivo. Po mom mišljenju, trka sledeće godine tamo nije dobra ideja”, rekao je Rosi.

Foto. Getty

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *