Salaški: Sanjam medalju od 2016; Ćirićeva: Napad na lični rekord

Objavljeno: 4.8.2018.


Tamara Salaški i Maja Ćirić predstavljaće Srbiju u trci na 400m na Evropskom prvenstvu u atletici u Berlinu.
Za ovo takmičenje Salaški se pripremala na Zlatiboru, gde je iskoristila priliku da se odmori i dobro pripremi za prvu kvalifikacionu trku u ovoj disciplini.

“Pošto sam 2016. bila u finalu EP, svakako da sam od tog trenutka krenula da sanjam o sledećem stepeniku, a to je medalja. Međutim,ove godine imamo već tri devojke koje su trčale ispod 51 sekund. Ono sto će ove godine biti drugačije, jeste to što nisam istrčala dovoljno dobar rezultat za prolazak direktno u polufinale i prvenstvo ću krenuti iz kvalifikacija. Znam da će biti teško i spremna sam na dve trke u dva dana, i da se desi još jednom to finale”, kaže Salaški.

Tamara dodaje da je razmišljala čak i o odustajanju sa EP u Berlinu.

“Sezona nije krenula kako smo planirali, zbog manje povrede koja se odužila,i nije mi dozvolila da u prvom delu sezone istrčim bolji rezultat, pa smo morali prestati sa trkama u sred sezone, kako bi trenirala i oporavila se, i evo uspela da dođem do rezultata od 52.26s, i svakako da sam zadovoljna jer sam nakon treće trke na 53 sekunde razmisljala o odustajanju od Evropskog prvenstva. Nadam se prolasku u polufinale, gde ću dati sve od sebe za plasman među osam najboljih. Konkurencija je nikad jača, mnogo devojaka je ove godine protrčalo. Tri devojke na rezultatu od 50 sekundi. Dosta devojaka kojima je 200 metara bila primarna disciplina su se odlučile na promenu i postizu bolje rezultate na 400m. Možda je to neki znak da i ja treba da se prebacim na 800 metara”.

Maja Ćirić odlučila se na pripreme u Ljubljani.

“Biću zadovoljna sa ličnim rekordom, a posle od njega zavisi i prolazak u polufinale/finale. Svakako će konkurencija biti jaka, tako da ako uslovi budu optimalni ispuniću svoje ciljeve”, bila je kratka Ćirićeva.

Kvalifikacije na 400m u ženskoj konkurenciji na programu su drugog dana takmičenja, 8. avgusta od 11:30h.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *