Lagondin električni model stiže 2021. godine

Objavljeno: 4.8.2018.


Po najnovijim vestima, Aston Martin planira da tokom 2021. lansira svoj prvi električno pokretani model i to pod značkom revitalizovane Lagonde, a radiće se o luksuznoj limuzini koja će biti direktna konkurencija Rollsovom Phantomu.
Novu električnu Lagondu je najavio koncept Vision (na slikama) koji je Aston predstavio tokom ovogodišnjeg ženevskog auto salona. Sada se saznaje da će upravo ovaj automobil predvoditi Astonovu elektrifikaciju, a ne kako se ranije pretpostavljalo produkcijski SUV baziran na studiji DBX.

Do produkcijskog modela studijski Vision će verovatno proći kroz određene izmene, ali uprkos tome Astonov cilj je da kupcima ponudi “futurističku alternativu” Rolls-Royceu i Bentleyu. Drugim rečima, električni pogonski sklop, napredna oprema, nove tehnologije i sl.

Nakon limuzine pod Lagondinom značkom će na tržište biti lansiran i luksuzni SUV, ali za sada nije poznato da li će i taj model imati električni pogon. Astonovi noviteti će pored konvencionalnih verzija kupcima biti dostupni i s hibridnim pogonskim sklopovima. Električni pogoni će, bar na početku, izgleda ipak biti namenjeni samo nekim posebnim vozilima.

Izvor: Autonet

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *