Restauirani Jaguar E-Type – kombinacija klasičnog stila i moderne tehnologije

Objavljeno: 3.8.2018.


Jaguar E-Type Series 3 iz 1974. godine je uspešno restuiran i opremljen modernim tehnologijama, a za ceo taj proces je bilo potrebno čak 3.000 radnih sati! 
Naime, na ovom modelu su radili ljudi iz odeljenja E-Type UK koji su se pobrinuli za njegov spoljašnji izgled, kabinu i mehaniku.

Proces restauracije je obuhvatao ojačanje karoserije, ispravljanje ulubljenja, montiranje čeličnih branika na oba kraja, kao i ugradnju fabričkog tvrdog krova koji je zvučno još bolje izolovan, a montirane su i jedinstvene felne veličine 16 cola.

Kada je reč o enetrijeru, E-Type tim je instalirao bolju zvučnu izolaciju, za presvlaku su koristili kožu, sedišta su spuštena malo niže i u njih su ugrađeni grejači. Instalirana je i klima, a brzinomer sada pokazuje kilometre umesto milja. Tu je i LED ambijentalno osvetljenje na kontrolnoj tabli, pragovima i u prtljažniku. Naravno, ugrađen je i novi audio sistem sa Bluetooth i iPod konekcijama.

Originalni E-Type, iako je bio (i dalje je) jedan od najlepših automobila ikada kreiranih, nikada nije bio baš pouzdan automobil. Međutim, na primerku sa fotografija su svi problemi otklonjeni s obzirom da je agregat potpuno prerađen. Naime, originalni agregat je imao radnu zapreminu 5,3 litara dok sada ima zapremine 6,1 litar, a opremljen je i novim sistemom ubrizgavanja goriva i novom ECU.

Kako je pokazao “Dyno” test, ovaj model sada razvija 280 konjskih snaga (209kW) koje se zadnjim točkovima šalju preko petostepenog manuelnog menjača.

I za kraj, ovaj klasični model je opremljen dnvenim svetilam i pokazivačima pravca sa LED tehnologijom.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *