Hennessey predstavio novi Ford Mustang Heritage Edition!

Objavljeno: 3.8.2018.


Hennessey proslavlja to što je broj automobila koje su tjunirali dostigao cifru od 10.000, a upravo taj, 10.000-ti automobil je specijalni Ford Mustan, nazvan Heritage Edition. 
Naime, ovaj automobil je inspirisan modelom Ford GT Heritage Edition, a biće proizvedeno svega 19 primeraka od kojih će svaki biti ofarban u „Race Red“ crvenu boju sa belim detaljima.

Tu su još i spojleri izrađeni od ugljenikovih vlakana, specijalni nasloni za glave, ali i izduvni sistem izrađen od nerđajućeg čelika, unapređene Brembo kočnice i felne veličine 20 cola oko kojih se nalaze Michelin Pilot Sport Cup2 pneumatici.

Takođe ni petolitarski V8 agregat nije ostao netaknut, te je Hennessey dodao svoje ubrizgavače goriva i pumpu za gorivo, „voda-vazduh“ hladnjak i kompresor.

Zahvaljujući tome, ali i drugim modifikacijama ispod haube, rezultat je impresivnih 808 konjskih snaga (603kW) i 918 Nm obrtnog momenta. Prema tome, ovaj automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,3 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 322 km/h. Takođe, on 400 metara, odnosno četvrt milje prelazi za samo 10,7 sekundi.

Za razliku od nekiih drugih modela kompanije Hennessey, ovaj Ford Mustang Heritage Edition nije rezervisan samo za SAD, te kompanija prima porudžbine iz celog sveta.

Početna cena je 89.950 dolara, a automobil stiže uz garanciju od tri godine ili 57.936 pređenih kilometara.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *