Ovako bi mogao da izgleda Ford Focus Pickup

Objavljeno: 2.8.2018.


Glasine da će kompanija Ford proširiti svoju pickup ponudu u SAD-u proizvodnjom kompaktnog kamioneta baziranog na Focusu su prisutne već neko vreme, a dizajner Kleber Silva je kreirao rendere koji pokazuju kako bi mogao da izgleda.
Na renderima je prikazan Focus u dve forme, za jednu je pozajmljen prednji deo Focusa Active sa zaobljenim maglenkama postavljenim u uglove. Druga verzija ima maglenke sa oštrim uglovima, donji deo prednje maske u boji karoserije i hromirane detalje. Obe verzije imaju veći klirens, kao i krovne nosače.


Silva je zadržao četvora vrata, ali je “otkinuo” deo krova kako bi stvorio prostor za teret na zadnjem delu koji nije posebno velik, ali bi bio dovoljan za nekoliko torbi i slično.


Glasine govore da će pickup baziran na Focusu stići 2022. godine i da će svoje mesto pronaći ispod novog Rangera, kamioneta srednje veličine. Ford bi mogao da oživi i ime Ranchero, koje se u prošlosti koristilo za pickup baziran na Falconu.

Novi pickup bi prokretao 1,5 litarski trocilindrični motor s turbo punjačem, koji bi bio dostupan u verzijama sa 148 i 180KS. Kupci bi mogli da biraju između šestostepenog manuelnog i osmostepenog automatskog menjača. Da li bi pogon na sva četiri točka takođe bio dostupan, za sada nije poznato.

Izvor: Autoblog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *