HMD Global/Nokia već među prvih deset proizvođača telefona

Objavljeno: 2.8.2018.


Svega 18 meseci, nakon što su se na tržištu pojavili prvi Nokia telefoni koje proizvodi HMD Global, kompanija je uspela da uđe na listu Top 10 globalnih proizvođača telefona.
HMD Global se našao na devetom mestu tokom drugog tromesečja 2018. godine, prema navodima analitičke kompanije Counterpoint Research.

HMD Global je tokom perioda od tri meseca u drugom tromesečju ukupno isporučio 4,5 miliona telefona i nalazi se iza kompanije Lenovo (9,9 miliona isporučenih telefona, uključujući i prodaju Motorola modela). Naravno, kada se poredi sa preostalih osam proizvođača, koji su ispred, HMD Global značajno zaostaje po isporuci. Ali, s druge strane je potrebno napomenuti i da je ova isporuka više nego duplo veća od onoga što je smartfon odeljenje kompanije Sony uspelo da ostvari tokom tromesečja.

Poed ovoga rezultati predstavljaju povećanje isporuke za HMD Global za četiri miliona, odnosno ogromnih 782 procenta. Poređenja radi, Huawei je tokom tromesečja imao rast od 41 procenta.

Kada su ostali proizvođači u najuspešnijih 10 u pitanju, ističe se snažan rast kineskih brendova, kao što su Xiaomi i Tecno sa 43% i 59% porastom isporuke. Pored ovoga, iako nije deo Top 10, OnePlus je izlistan kao jedan od najbrže rastućih brendova tokom tromesečja.

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *