Peticija da se vrati otpušteni reditelj “Čuvara galaksije”

Objavljeno: 1.8.2018.


Ekipa poznatog filma “Čuvari galaksije” potpisala je peticiju kojom zahtevaju povratak režisera Džejmsa Gana, koji je izbačen iz projekta nakon optužbi da je javno iznosio kontroverzne komentare o pedofiliji, zlostavljanju, Holokaustu i sidi, objavio je BBC.
Nakon neprimerenih šala koje je objavio na Tviteru pre deset godina, kompanija Volt Dizni odlučila je da otpusti Gana iz trećeg nastavka filma.

“Iako ne podržavam neprimerene šale Džejmsa Gana od pre nekoliko godina, i dalje smatram da je dobar čovek”, izjavio je glumac Kris Prat.

Ekipa filma poslala je poruku “ljubavi, mira i zahvalnosti prema Džejmsu” i napisala da se raduje nastavku saradnje sa poznatim režiserom.

Iako je Gan poznati kritičar politike Donalda Trampa, tvitove su pronašli kritičari koji pripadaju konzervativnoj strani.

Gan je napisao i režirao prva dva dela filma “Čuvari galaksije”, a učestvovao je i u snimanju svetski poznate franšize “Osvetnici”.

“Izvinio sam se zbog mog neprimerenog humora koji je povredio mnoge ljude. Istinski mi je žao, mislio sam svaku reč koju sam objavio u izvinjenju”, izjavio je Gan.

Foto: Tanjug / AP

Izvor: BBC

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *