Lamborghini Centenario ide na aukciju

Objavljeno: 1.8.2018.


Lamborghini se polako priprema da sledećeg meseca predstavi novi Aventador SVJ, model koji je već postavio novi rekord na Nirburgringu.
Međutim, verovatno će proći neko vreme pre nego što on bude dostupan za kupovinu…

Prema tome, za one koji odmah žele Lambo sa V12 agregatom koji razvija 760 konjskih snaga i imaju dovoljno novca da takav automobil plate, Lamborghini Centenario je pravi izbor.

Proizvedeno je svega 20 primeraka ovog modela, a ovaj sa fotografija iznad teksta ide na aukciju koja će se održati tokom nedelje automobila u Montereju i izgleda kao da je apsolutno nov, odnosno, kao da je tek sišao sa proizvodne trake.

Naime, ovaj model je konstruisan kako bi se obeležilo sto godina od rođenja osnivača kompanije Ferućija Lamborginija, o čijem životu sve možete pročitati ovdeCentenario je zvanično predstavljen 2016. godine na ženevskom sajmu automobila, tačno pedeset godina nakon premijere legendardnog modela Miura.

Centenario je baziran na istoj platformi kao i Aventador, s tim što njegov V12 agregat radne zapremine 6,5 litara razvija 759 konjskih snaga (566kW) i 690 Nm obrtnog momenta. Prema tome, on ima otprilike istu snagu kao i najavljeni Aventador SVJ.

Ono po čemu se Centenario razlikuje od standardnog Aventador modela, osim snage, je potpuno jedinstvena karoserija, koja je konstruisana u Sant Agati. Ona je niska i široka, i izrađena je skoro u potpunosti od ugljenikovih vlakana, na čijem zadnjem delu dominira masivni difuzor.

Primerak sa fotografija je jedini Centenario koji je stigao do SAD, i prešao je svega 79 kilometara. Još uvek se ne zna tačno po kojoj ceni će se prodavati, ali sigurno neće biti jeftin, s obzirom da je Lamborghini ove modele prodavao po ceni od dva miliona dolara!

Šta mislite, da li ovaj automobil vredi toliko novca?

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *