Huawei prestigao Apple po broju isporučenih telefona tokom drugog tromjesečja

Objavljeno: 1.8.2018.


Analitička kompanija International Data Corporation (IDC) je objavila preliminarne podatke, koji pokazuju da su smartfon OEM-i isporučili ukupno 342 miliona uređaja tokom drugog tromesečja ove godine.
Ovo predstavlja pad od 1,8 procenata u odnosu na drugo tromesečje 2017. godine, kada su proizvođači isporučili ukupno 348,2 miliona telefona.

Tokom istog tromesečja Huawei je uspeo da prestigne Apple kada je ukupna isporuka u pitanju. Kineska kompanija je isporučila 54,2 miliona telefona, uz rekordno tržišno učešće od 15,8 procenata i 27% tržišnog udela u Kini. Ovo je Huawei smestilo na drugo mesto globalno, dok se Apple nalazi na trećem mestu sa isporučenih 41,3 miliona primeraka i 12,1% globalnim tržišnim učešćem.

Samsung nastavlja da se održava na prvom mestu, sa ukupno isporučenih 75,1 milion telefona i tržišnim učešćem od 20,9 procenata. Galaxy S9 i S9+ su zabeležili sporiju prodaju u odnosu na S8/S8+ modele, a razlog ovoga je verovatno nedovoljno značajna nadogradnja, koja nije privukla kupce. Očekuje se da će Galaxy Note9, koji će uskoro biti predstavljen, pojačati prodaju.

Xiaomi i Oppo su se našli na četvrtom i petom mestu. Xiaomi je prestigao Samsung na tržištu Indije, dok se Oppo proširio na tržišta kao što su Srednji Istok i Afrika.

Izvor: GSMArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *