Harley-Davidson predstavio svoju električnu mašinu

Objavljeno: 1.8.2018.


Svega četiri godine nakon što je Harley-Davidson predstavio Livewire koncept svetu, američki proizvođač je postao prvi veliki proizvođač koji ima potpuno završeni proizvodni električni motocikl.
Proizvodni model će naredne godine stići na tržište, a kompanija planira i liniju motocikla manje snage, kako bi privukla i vozače početnike.

“Krećemo u električni segment sa porodicom proizvoda koji će varitati u veličini, snazi i ceni”, rekla je Mišel Kambije, operativni direktor Harley-Davidsona. “Biće laki za vožnju, a samim tim izuzetno pogodni za vozače početnike.”

Ipak, dragulj u novoj električnoj “kruni” biće Livewire. Kompanija ga opisuje kao mašinu visoke snage i performansi, a očekuje se premijum proizvod s odgovarajućom cenom.

Za sada nema nikakvih detalja niti o snazi, niti o ceni, ali navodi se da će se i jedno i drugo dopasti kupcima naredne godine, kad motocikl stigne u prodajne salone.


Uz Livewire će doći i dva modela srednje kategorije, a njih očekujemo tek 2021. ili 2022. Biće manjih dimenzija, lakši, s manje snage. Ni ovde nemamo nikakvih informacija o ceni i snazi, mada je potvrđeno da će biti znatno pristupačniji od modela Livewire.

Harley će takođe proizvoditi i manje urbane motocikle, namenjene onima koji tek ulaze u svet dva točka, a inicijalno se očekuju dva takva modela.

“Izuzetno smo uzbuđeni mogućnostima koje donosi električni segment. Ovo je tek početak”, poručuju iz američkog giganta.

Izvor: Moto-berza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *