“Porazi od Italije i Hrvatske u Splitu bili su presudni”

Objavljeno: 31.7.2018.


Branislav Mitrović, vaterpolista reprezentacije Srbije, istakao je koji su to bili presudni trenuci za ovaj tim kako bi ponovo pobeđivali.




“Verujem da su porazi od Hrvatske i Italije na finalnom turniru EL u Splitu bio prelomni trenutak. Tada smo shvatili da moramo nešto da promenimo, ako želimo da pobedimo. Taj momenat je jako bitan za nas i našu budućnost. Opet smo počeli da igramo jedan za drugog i to su neke stvari koje ovoj ekipi donosi uspeh. Ovaj uspeh je pokazao da imamo kvalitet i kada smo dovoljno motivisani, stvarno smo najbolji“, rekao je Mitrović za RTS na svečanom dočeku ispred Skupštine grada Beograda.

“Delfini” su u finalu Evropskog prvenstva pobedili Španiju posle peteraca, čime su odbranili zlato na Starom kontinentu.

Dobro je što smo osvojili četvrto zlato kako bi Đurđa (ćerka) mogla da bude ovde. Kada vidimo koliko smo usrećili narod, onda to nema cenu. Osećaj koji se ne može opisati. Nadam se da će biti još povoda za ovakva slavlja“, kazao je Andrije Prlainovića.

Kapiten Filip Filipović nije krio zadovoljstvo na ‘Balkonu’.

Dobro veče Beograde i Srbijo! Pre svega da se zahvalimo i poklonimo momcima i stručnom štabu, ovim divnim ljudima koji su zaslužni za ovaj trijumf. Hvala vam svima koji ste došli i obećavam da ćemo dati sve od sebe da se vidimo još koji put. Mislim da su se stvorili uslovi da ovo bude realno, da svaka granica bude pomerena unapred. Hvala državi i ljudima koji nas prate i veruju u nas. Uspeli smo da pokažemo da možemo da ostvarimo uspehe. Hvala ljudima koji su došli, njima najveća zahvalnost, ali i celoj Srbi. Mislim da smo se na najbolji način odužili. Mi uglavnom pričamo kroz vodu”, istakao je Filipović.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *