Beograd dočekao zlatne vaterpoliste Srbije

Objavljeno: 31.7.2018.


Dočekom ispred Starog dvora u Beogradu nekoliko hiljada navijača pozdravilo je zlatne vaterpoliste Srbije, koji su na Evropskom prvenstvu u Barseloni odbranili titulu. Hvala vam svima što ste došli i obećavam da ćemo dati sve od sebe da se vidimo još koji put, rekao je kapiten Filipović tom prilikom.
20.48 – Oficijelni deo dočeka je završen, prisutni (njih nekoliko hiljada) se polako razilaze. Sažetak pogledajte u videu ispod.

Doček zlatnih vaterpolista

20.38 – Gotovo svi vaterpolisti su na balkon izašli sa svojim naslednicima, i zajedno sa njima slavili i pevali sa prisutnima. Skandiralo se “Srbija, Srbija…” i “Šampioni”.

20.27 – “Pre svega želim da se zahvalim svim momcima i stručnom štabu koji su zaslužni za ovaj trijumf. Hvala vam svima što ste došli večeras, i obećavam da ćemo dati sve od sebe da se vidimo još koji put”, rekao je Filipović, kapiten državnog tima.

20.25 – Himnu “Bože pravde” peva Darija Bračević…

20.24 – Nakon selektora na balkonu su redom izašli svi reprezentativci, zaključno sa MVP prvenstva Filipom Filipovićem.

20.20 – Selektor Dejan Savić je posle ovacija publike rekao: “Hvala vam svima, divni ste!” i poklonio se.

20.18 – Šampioni iz Barselone izlaze na balkon, jedan po jedan…


20.05 – Vaterpolisti su stigli u Stari dvor, trenutno su na prijemu kod gradonačelnika i uskoro će izaći na balkon…

19.30 – Iako je bilo planirano, Olga Danilović neće biti na balkonu sa vaterpolistima jer, kako kaže, “za nju ima vremena” i da je “uspeh vaterpolista daleko veći od njenog”.

19.00 – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, primio je u Starom dvoru mladu teniserku Olgu Danilović.

“Danas je pravi šampionski dan u Starom dvoru, jer pod istim krovom imamo trofej Olge Danilović i pehar naših zlatnih vaterpolista. Ne sumnjam da će nas i Olga razmaziti i navići na uspehe, baš kao i vaterpolisti. čestitam ti na prvom WTA trofeju i hvala ti što predstavljaš našu zemlju na i van terena. Zaista si ponos nacije”, istakao je Radojičić.


“Delfini” su u subotu odbranili titulu prvaka Evrope pobedom nad Španijom nakon boljeg izvođenja peteraca (7:7, 5:3).

To je izabranicima Dejana Savića četvrta uzastopna titula šampiona Starog kontinenta. Uz to oni su i aktuelni olimpijski prvaci.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *