Ćuk o petercu odluke: Nisam mogao da izgubim, samo da dobijem

Objavljeno: 30.7.2018.


Miloš Ćuk izjavio je da je četvrta uzastopna titula prvaka Evrope samo usputna stanica do krajnjeg cilja – odbrane olimpijskog zlata u Tokiju 2020. godine.
Ćuk je bio strelac odlučujućeg peterca u pobedi Srbije protiv Španije (12:10) u finalu u Barseloni.

“Nisu se još slegli utisci, presrećni smo što smo kao prvi završili težak turnir. Ne znam kako je delovalo preko televizije, ali nama je bilo izuzetno teško, posebno smo se mučili u finalu protiv Španije. Mnogo smo potrošili energije, ali je i pobeda slađa kada se pogleda način”, rekao je Ćuk Tanjugu u Beogradu po dolasku iz Španije.

Ćuk dodaje da je svestan da je ekipa Dejana Savića još jednom ispisala istoriju time što je ponovila uspeh Mađarske, star 80 godina, sa četiri vezana evropska zlata.

“Teško je govoriti da li je naš uspeh veći u odnosu na mađarski, možda će neko reći za 80 godina da su Srbi osvojili kada je bilo lakše (smeh prim. aut)… Nadam se da ćemo nastaviti kontinuitet osvajanja medalja, pre svega zlatnih”.

 
Foto: Tanjug/ AP Photo/Manu Fernandez

Ćuk je objasnio da nijednog trenutka nije imao opterećenje pre penala odluke kojim je doneo Srbiji trofej.

“Nije bilo treme kod penala, za to su bili zaslužni saigrači jer su dali sva četiri peterca i što je Mitrović odbranio jedan udarac. Mogao sam samo da donesem pobedu, ne da izgubim meč, tako da mi je bilo mnogo lakše u odnosu na ostale. Osetio sam ogromnu sreću posle gola”.

Kako je naglasio, zlato iz Barselone je znak da su “delfini” na dobrom putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, koji je glavni cilj.

“Za ovu generaciju poslednja stanica je Tokio, sve je okrenuto prema Olimpijskim igrama. To nam je krajnji cilj ciklusa… Kao što je rekao selektor Savić, sve ostalo su usputne stanice do Tokija. Sve što se radi, vežba i milion stvari sve je usmere da bismo na Olimpijskim igrama bili “tip-top”.

Foto: StarSport

Ćuk se sada okreće klupskim obavezama jer ga čeka odlazak u Zagreb kako bi se priključio novim saigračima iz Mladosti.

“Čestitali su mi Hrvati, za mene je bila teža utakmica sa Španijom u odnosu na Hrvatsku. Bila je zahtevnija fizički u haotičnom ambijentu buke, cike, vriske, bilo je baš naporno. Idem u Zagreb za 15 dana, nova sredina, verujem da ću se brzo uklopiti. Idem sa tamo sa najsjajnom medaljom, nadam se da ćemo skinuti Jug sa trona”, zaključio je 27-godišnji vaterpolista.

Koliko uspešnu reprezentativnu karijeru ima Ćuk najbolje odslikava broj medalja sa velikih takmičenja – 15, među kojima je čak 12 zlatnih, jedna srebrna i dve bronzane.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *