Savić: “Prepotentno”, protiv svake logike, ali nije slučajno

Objavljeno: 29.7.2018.


Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić kaže da osvajanje četvrte titule prvaka Evrope u nizu nije slučajno, već plod rada više od decenije.
“Turnir se završio onako kako smo zamišljali. Imali smo mnogo problema sa umorom, ali su igrači izašli iznad sebe, pokazali karakter, motiv i jedinstvo u najtežim momentima. Sve ono što su pokazuju više od decenije. Ovo nije slučajno, iako nekima izgleda prepotentno”, rekao je Savić na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla po dolasku iz Barselone.

On dodaje da srpski vaterpolisti zaslužuju svaku zlatnu medalju za posvećenost i odnos prema državnom grbu.

“Kao selektor se ponosim se njima, ovi momci se bore protiv svake logike. Postoji teorija da se šampion rađa, a kroz trening shvata mane i vrline. On je u stanju stresa i kad je teško on pokazuje kakav je i kako pod pritiskom deluje”, kaže on.

 
Foto: Starsport

Filip Filipović, kapiten i MVP prvenstva u Španiji, ističe da je cilj ispunjen.

“Ostvarili smo cilj ove godine, a imamo još prostora za napredak. Ova ekipa može da ispiše nove stranice vaterpola i sporta”, rekao je Filipović koji se zahvalio svima koji su verovali u njih, a i oni koji nisu.

 
Foto: Starsport

Njegov saigrač Andrija Prlainović naglašava da i dalje postoji velika glad za uspesima.

“Uvek je veliko zadovoljstvo vratiti se u svoju zemlju sa zlatom. Neko se zapita da li postoji motiv za dalje, ali to je uvek zanimljivost. Kada se igra za Srbiju uvek idemo do kraja”, dodao je on.

Milan Aleksić istakao je da je prvililegija igrati u ovoj ekipi.

“Hvala navijačima koji su bili uz nas, idemo dalje… Nadam se da će biti još ovako lepih povoda”

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *