Tramp ponovo zaprijetio Evropljanima

Objavljeno: 13.7.2018.


Američki predsednik, Donald Tramp, ponovo je zapretio Evropskoj uniji sa carinama na uvoz automobila, ukoliko ovaj blok ne bude igrao fer trgovinsku igru.
Tramp je ponovio svoj stav da EU ne tretira pošteno SAD u oblasti trgovine, ugrožavajući na taj način američke farmere, javlja Rojters.

„To će se promeniti, a ja mislim da ćemo i biti svedoci toga jer 25. jula oni dolaze da započnu pregovore sa mnom. Videćemo“, rekao je Tramp na konferenciji za medije na kraju sastanka sa NATO liderima.

„Ukoliko oni ne budu pregovarali sa dobrim namerama, mi ćemo uraditi ono što moramo sa milionima automobila koje ulaze u našu zemlju sa praktično nultom carinom, odnosno sa minimalnim troškom… Smatram da bi to bio veoma efektan način za pregovore ali ja ne pregovaram, samo želim pošten odnos prema SAD“, citirao je Rojters američkog predsednika.

On je stigao u Veliku Britaniju 12. jula, u posetu označenu kao radno putovanje a ne zvanična poseta državi. Nije razgovarao sa predstavnicima medija koji su ga sačekali na aerodromu, a helikopterom je prebačen u novu američku ambasadu u Londonu.

Izvor: AutoRepublika

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *