Sunovrat kabrioleta, još jedan brend bez “vjetra u kosi”

Objavljeno: 13.7.2018.


Kompaktni kabiolet Cascada više se ne nalazi u ponudi Vauxhalla u UK i Irskoj.
Odluka o ukidanju doneta je pre par meseci, ali se Cascada u međuvremenu i dalje prodavala zahvaljujući zalihama vozila na lageru, piše Autocar.

Kao razlog za gašenje kabrioleta navodi se slaba prodaja, s obzirom da je Vauxhall u 2017. u Ujedinjenom Kraljevstvu isporučio kupcima svega 220 Cascada.

Ni na samom početku prodaje Cascada – koja praktično predstavlja kabrio verziju Astre – nije bila previše tražena, pa je prve godine na Ostrvu plasirano samo 850 jedinica.

 
Opel Cascada

Iako ju je Vauxhall ukinuo, Cascada je i dalje dostupna na drugim evropskim tržištima, na kojima se prodaje pod značkom marke Opel.

Ovaj četvorosed sa otvorenim krovom nastao je u periodu kada je Opel/Vauxhall bio deo General Motorsa, a Cascada je u SAD i danas dostupna u okviru brenda Buick.

Renault Megane Coupe Cabriolet iz 2014.

Vauxhall za sada ne planira da kompaktni kabriolet zameni nekim sličnim vozilom, a očekuje se da ista sudbina zadesi model Opel Cascada kada jednog dana ovaj nemački brend – koji je kao i Vauxhall sada u vlasništvu francuskog PSA – odluči da ga povuče iz prodaje.

Naime, kabrioleti su sve ređe zastupnjeni u ponudi “mejnstrim” proizvođača jer na tržištu vlada sva manje interesovanje kupaca za ovim modelima.

Pre brenda Vauxhall, slične kompaktne kabriolete ukinuli su Ford (u okviru modela Focus), Renault (Megane) i Peugeot (308).

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *