Da li će ovako izgledati novu super automobil kompanije Lotus?

Objavljeno: 13.7.2018.


Lotus će svoju novu perjanicu predstaviti 2020. godine, a ona će u gami kompanije biti pozicionirana iznad modela Evora.
Takođe, šire se glasine da bi novi model mogao biti naslednik legendarnog modela Esprit.

Možda Lotus odluči i da vrati ovo ime, iako još uvek ništa nije potvrđeno. Ipak, ako se odluče na taj korak, i model Esprit im zaista posluži kao inspiracija, postavlja se pitanje da li bi taj novi super automobil mogao izgledati kao na render fotografiji iznad teksta.

Autor ove render fotografije je Pol Santos, a on je na njoj predstavio modernu interpretaciju modela Esprit, dok je u isto vreme zadržao neke od detalja sa originalnog modela, kao što je na primer dizjn haube, bočni retrovizori na vratima i slično…

Sve drugo je potpuno drugačije. Naime, dok je originalni Esprit imao dosta oštrih, „uglastih“ ivica, model sa render fotografije je dosta obliji, a njegov zadnji deo izgleda „mišićavo“. Naime, bočni prozori su veoma mali, ali je to nadoknađeno ogromnim vetrobranskim staklom.

Da li će Lotus zaista konstruisati ovakav automobil u bliskoj budućnosti? Nismo sigurni, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da je ta kompanija fokusirana na proizvodnju automobila male težine fokusiranih na vožnju po stazi. Upravo su takav automobil najavili za 2020. godinu. Sa druge strane, bilo bi sjajno videti automobil sa značkom Lotusa koji bi bio direktan rival modelu Jaguar F-Type.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *