Tramp najpraćeniji svjetski lider na Twitteru

Objavljeno: 12.7.2018.


Američki predsednik Donald Tramp je lider koji je najviše praćen na Twitteru, ispred pape Franje i indijskog premijera Narendre Modija, navodi se u danas objavljenom godišnjem izveštaju “Tviplomatija” (Twiplomacy) organzacije “Berson Kon end Volf” (Burson Cohn and Wolfe).
Oko 52 miliona korisnika Twitter prati nalog američkog predsednika koji je postao svetski lider sa najviše pratilaca na toj društvenoj mreži od oktobra 2017. godine.

Tramp je tada premašio poglavara Rimoktaločke crkve sa 47 miliona korisnika Twitter koji prate njegove naloge na devet jezika, navodi se u anketi. 

“Indijski premijer zauzima treće i četvrto mesto sa 42 miliona pratilaca na ličnom i 26 miliona na njegovom zvaničnom nalogu”, dodaje se istraživanju.

U Evropi je britanska premijerka Tereza Mej najviše praćena sa oko pet miliona korisnika. Sledi francuski predsednik Emanuel Makron sa tri miliona.

Ukupno 187 predsednika država i vlada ima naloge na Twitteru, dok šest država nemaju svoje zvaničnike na toj društvenoj mreži, a to su Laos, Mauritanija, Nikaragva, Severna Koreja, Svazilend i Turkmenistan.

Foto: Getty

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *