Mozilla testira menadžer za lozinke na Firefoxu za iOS

Objavljeno: 12.7.2018.


Beta buildovi softvera su često nestabilni i nisu preporučljivi za svakodnevnu upotrebu, međutim, oni često mogu da budu jedini način da korisnici testiraju funkcije koje su još uvek u razvoju. 
Mozilla je našla drugačije rešenje za svoj Firefox pregled u vidu Test Pilota.

Funkcija korisnicima na stabilnim buildovima omogućava da testiraju eksperimentalne funkcije na kojima kompanija radi. Mozillaje sada objavila da proširuje Test Pilot na mobilne uređaje, sa dve nove eksperimentalne funkcije.

Firefox Lockbox je prva nova funkcija, a dostupna je Firefox korisnicima na iOS-u preko Test Pilota. U pitanju je password manager, koji omogućava pregledaču da se automatski loguje na bilo koji sajt za koji je korisnik sačuvao lozinku. Funkcija radi i u tandemu sa Touch ID i Face ID. Lockbox je trenutno dostupan samo za iOS.

S obzirom na to da Test Pilot stiže i sa podrškom za Android, druga eksperimentalna funkcija je dostupna samo za Google platformu. Notes by Firefox omogućava korisnicima da napišu ono što im je na umu i poruke direktno iz browsera. Beleške se sinhronizuju na svim uređajima, a zaštićene su end-to-end enkripcijom.

Onima, koji su zainteresovani da učestvuju u Test Pilot programu, potreban je samo Firefox nalog i Firefox Sync za pravilan rad pomenutih funkcija.

Izvor: Ubergizmo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *