U Janji uhapšeno 26 migranata

Objavljeno: 11.7.2018.


29 migranata danas je privedeno u Policijsku stanicu u Janji, nakon što su uočeni na tri lokacije uz priobalje Drine.
Privedeni migranti na dalje postupanje su proslijeđeni u PU Bijeljina, a nakon toga u neki od migracionih centara u Sarajevu.

Sve su češći ilegalni prelasci migranata na teritoriju BiH. Nezvanično, najveći broj migranata u Republiku Srpsku prelazi iz Srbije. Posljednja grupa uočena je u tri semberska naselja uz riječnu granicu sa Srbijom.

Niko od privedenih Pakistanaca nije sa sobom nosio ništa od dokumenata. Na put su krenuli sa nešto novca i garderobe.

“Imamo velike probleme u Pakistanu. Neprijateljstva traju. Nismo sigurni. Nemamo posao, egzistencija je ugrožena”, kaže za BN televiziju Adnan koji je rodom iz Pakistana.

Njegov prijatelj Sofijan dodaje da je njegova porodica ostala u Pakistanu.

“Nisu željeli da krenu sa mnom. Život tamo je pretežak. Nikada ne znate kada ćete poginuti, a osim toga…siromaštvo je ogromno.”

Njihova krajnja destinacija je Italija.

“Italija je zemlja gdje želim da živim. Ne želim da se vraćam”, kaže Žišan koji je takođe iz Pakistana.

Posljednjih dana Janja je suočena sa sve većim brojem migranata.

“Od 01.07. do 11.07. imamo ukupno registrovano 106 ilegalnih migranata. Od toga 66 njih je pronađeno na području koje pokriva Policijska stanica Janja. Prvih 6 mjeseci ove godine imali smo 44 registrovana migranta, dok je u 2017. bilo svega 33. To jasno pokazuje da je u zadnjim danima pojačan priliv”, rekao je načelnik Sektora policije PU Bijeljina Stjepan Terzić.

Najviše je muškaraca, među kojima i nekoliko maloljetnika. Osim Pakistana u Janji se ovih dana našlo četvoro Iranaca i jedan migrant iz Indije.

BN televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *