Prvi put uslikan Porsche Cayenne Coupe

Objavljeno: 11.7.2018.


Nemački proizvođač potvrdio je u junu da pripema kupe-krosover zasnovan na modelu Cayenne, a samo mesec dana kasnije pojavile su se “špijunske” fotografije pretprodukcijske verzije ovog automobila.
S obzirom na rastuću popularnost ove vrste automobila (BMW X6 i X4, Mercedes GLE Coupe i GLC Coupe, Audi Q8…), nije iznenađenje što je i Porsche odlučio da ponudi sportskiju verziju svog SUV modela.

Pretprodukcijski Cayenne Coupe, koji je snimljen tokom testiranja kada se vozač zaustavio na jednoj pumpi da sipa gorivo, nema maskirnu foliju koja bi prikrila njegov spoljašnji izgled, ali su pojedini delovi karoserije ipak delimično “kamuflirani”.

Foto: CarPix/Motor1

Crna samolepljiva traka prekriva delove prenjeg branika, a prikriven je i stvarni oblik stop svetala.

Spreda, automobil se ne razlikuje mnogo od klasičnog Porschea Cayenne, ali fotografije na kojima se vidi bočna strana automobila otkrivaju siluetu karakterističnu za kupe-krosovere.

 
Foto: CarPix/Motor1

Linija krova u blagom je padu od “B” stubova ka zadnjem delu vozila, pa Cayenne Coupe ima naglašeniju sportsku pojavu od standradne SUV verzije ovog modela.

Završetak krova krasi elegantan spojler, a mali spojler nalazi se i na vratima prtljažnika.

Fotografija unutrašnjosti vozila otkriva enterijer sličan onom na regularnom Porscheu Cayenne.

Foto: CarPix/Motor1

Četiri izduvne cevi na testnom automobilu sugerišu da je u pitanju verzija sa turbo motorom, koja je trenutno u vrhu ponude SUV modela Cayenne.

S obzirom da je Porsche već potvrdio da će regularni Cayenne dobiti Turbo S E-Hybrid opciju sa 671 ks kao kod Panamere, očekuje se da će Cayenne Coupe takođe imati u ponudi ovaj pogonski sistem.

Porsche Cayenne Coupe trebalo bi da bude predstavljen 2019. godine.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *