Poznati muzički producent optužen za zlostavljanje

Objavljeno: 11.7.2018.


Bivša manekenka i glumica Aleksija Norton Džons optužila je muzičkog i modnog mogula Rasela Simonsa za seksualno zlostavljanje.
Aleksija Norton otkrila je u razgovoru za magazin Variety da je 1990. godine imala sastanak sa Raselom, nakon čega ju je on pozvao da vidi njegov nov stan koji je kupio na Menhetnu. Kada je ušla, kako navodi, Simons ju je pribio uz zid i silovao.

“To je bio tako brz napad. Strgnuo je haljinu sa mene. Deset puta sam mu ponavljala ‘ne’, priznala je.

Nekadašnja manekenka je takođe otkrila da je Rasel nastavio da je uznemirava, zove na telefon, kao i da je prati na društvenim događajima.

Aleksija, unuka poznatog izdavača knjiga Vilijama Vardera Nortona, u to vreme je bila uspešan model i glumica. Inače, ona je poslednja žena koja je optužila poznatog muzičkog producenta za zlostavljanje.Više od 12 žena su iznele slične optužbe, koje je on žestoko odbacio.

Nakon ove ispovesti, Simon je izdao saopštenje u kome je negirao da je zlostavljao Aleksiju:
“Duboko sam ožalošćen zbog Aleksijine priče. Nikada nije podelila osećanja o svom prvom seksualnom kontaktu sa mnom koji se desio pre oko 28 godina. Bio sam više puta na poligrafu a rezultati potvrđuju da nisam nikada seksualno napao nekoga. Aleksija i ja smo izlazili, bili smo intimni i išli smo na veliki broj događaja zajedno nakon perioda kada ona tvrdi da se incident desio, 1990. godine. Ja sam je smatrao prijateljicom svih ovih godina i nastavio sam da negujem blisku vezu sa članovima njene porodice…”

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *