Nakon snimljenog spota: Luvr ima novu turu stopama Bijonsi I Džej Zija

Objavljeno: 11.7.2018.


Francuski muzej napravio je 90-minutno “tematsko vođenje” koje prikazuje posjetiocima 17 umjetničkih djela viđenih u spotu “Apeshit” Bijonse i Džej Zija.
Manje od mjesec dana pošto su Bijonse i Džej Zi prikazali spot za zajednički singl “Apeshit” sa albuma “Everything Is Love”, Luvr je napravio turu prema umjetničkim djelima koja se u njemu pojavljuju, od Mona Lize, preko Nike Samotračke i Miloske Venere do Portreta crne žene.

Vođenje traje sat i po i dostupno je od srijede do nedjelje. Oni koji dođu u muzej ponedjeljkom ili utorkom dobiće mapu sa lokacijama 17 djela pa će sami moći da prošetaju stopama kojima su išli gospodin i gospođa Karter.

Muzičari su snimili spot u ispražnjenom Luvru u maju, 16. juna premijerno je emitovan.

Osim svjetskih remek-djela, u spotu reditelja Rikija Saiza vide se i oskudno odjeveni igrači. Ovo nije prvi put da je Luvr posvetio tematsku turu jednoj poznatoj ličnosti.

Nakon što je will.i.am iz “Black Eyed Peas” emitovao 12-minutni dokumentarac o svojoj posjeti muzeju, organizovana su vođenja zasnovana na ljubavi ovog repera prema dekorativnoj i primijenjenoj umjetnosti.

Izvor: Blic

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *