Mercedes-AMG rival Porscheu Cayman

Objavljeno: 11.7.2018.


Mercedes-AMG po pisanju britanskih medija planira da svoju ponudu obogati i modelom kojim bi konkurisao Porscheovom Caymanu.
To je inače nagovestio i šef Tobias Moers, potvrdivši da je u razmatranju samostalni Mercedes-AMG model koji bi dopunio njihovu paletu.

Budući da je ranije već najavljeno da neće biti jedinstvenog AMG SUV modela, pretpostavlja se da bi novi model najverovatnije trebalo da bude manji i pristupačniji sportski automobil koji će se za kupce boriti sa Porscheovim modelima Cayman i Boxster.

Dakle, Mercedes-AMG bi svoj novi dvosed sa zadnjim pogonom trebalo da nudi u Coupe i Roadster verzijama, pri čemu će određene elemente deliti sa budućim generacijom Mercedesa SL, ali i sa aktuelnom generacijom Mercedesovih kompaktnih modela (uključujući i novu A klasu).

Jedan od motora u ponudi bi mogao da bude unapređeni 2,0 litarski četvorocilindrični turbo benzinac koji može da razvija i do 400KS.

Aktuelni Porsche 718 Cayman u baznoj verziji pokreće turbo 2,0 litarski četvorocilindrični turbo sa 300KS, a tu je i 2,5 litarski sa 350KS odnosno 365KS u GTS izdanju.

Nemački Auto Bild je inače pre nekoliko meseci pisao da ovakav Mercedes-AMG model ne možemo očekivati pre 2020. godine.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *