Luka Dončić i zvanično u Maveriksima

Objavljeno: 11.7.2018.


Mladi slovenački košarkaš Luka Dončić u utorak je i zvanično stavio potpis na ugovor sa Dalas Maveriksima, svojim prvim klubom u NBA ligi.
Slovenački krilni košarkaš, doskorašnji igrač Reala, izabran je kao treći pik na ovogodišnjem draftu od Dalas Maveriksa, a ove nedelje je završena i sva papirologija oko njegovog zvaničnog prelaska u klub iz Teksasa.

Do ozvaničenja ugovora Dončić nije mogao da trenira sa Maveriksima, ali sada može da izađe na teren sa Dirkom Novickim i drugovima.

“Bilo je vreme. Veoma sam uzbuđen. Znam da mogu da igram, a to samo i želim da radim, samo da igram”, rekao je mladi Slovenac posle potpisivanja ugovora.

Dalasov ruki će u prvoj sezoni zarađivati 5,46 miliona dolara, u sezoni 2019/20. će prihodovati 6,40 miliona dolara, a u trećoj sezoni po dolasku 6,70 miliona dolara.

Za četvrtu godinu ugovora će Dončić dobiti 26,4 procenata povećanje plate u odnosu na sezonu 2020/21, a prema kolektivnom ugovoru koji važi u NBA ligi.

“Njemu su sada potrebni treninzi, a mi ćemo se truditi i da odigra meč ili dva”, rekao je trener Dalasa Rik Karlajl po dolasku Dončića.

Foto: Getty

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *