Hamilton se pokajao zbog izjave: Glup sam

Objavljeno: 10.7.2018.


Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je bio “glup” kad je implicirao da ga je Ferarijev vozač Kimi Raikonen namerno udario na trci u nedelju.
Finac je zakačio Hamiltonov zadnji desni pneumatik na Silverstonu zbog čega se Britanac okrenuo i izleteo sa staze, pa je sa začelja jurio bodove.

Na kraju je kroz cilj prošao kao drugi, ali je pobedio njegov glavni konkurent u borbi za titulu, upravo vozač Ferarija Sebastijan Fetel i povećao prednost na prvom mestu.

Hamilton je posle trke rekao da je Ferari imao “zanimljivu taktiku”.

“Kimi mi se izvinio pa smo to ostavili iza sebe. To je bio trkački incident i ništa više. Ponekad kažemo glupe stvari i učimo iz njih”, napisao je Hamilton na Instagramu.

Britanac se takođe obratio svojim pratiocima u vezi sa svojim izjavama neposredno posle trke.

“Izgubio sam skoro tri kilograma (telesnih tečnosti) trudeći se da se vratim u vrh za vas i svoj tim. Jedva sam imao snage da stojim, a kamoli da pričam s nekim. Ako to ne možete razumete i ne cenite, onda potpuno shvatam. U svakom slučaju, to nema nikakve veze sa ljutnjom, jednostavno sam bio iscrpljen i fizički i psihički. Hvala svima na neverovatnoj podršci tokom vikenda. Zajedno pobeđujemo i gubimo. Idemo i gore i dole”, dodao je četvorostruki šampion F1.

Foto: Getty

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *