Thor i Väder: Upoznajte posljednja dva primjerka najbržeg automobila na svijetu

Objavljeno: 8.7.2018.


Koenigsegg Agera odlazi u zasluženu penziju, a za tu priliku švedska kompanija je odlučila da predstavi dva automobila, toliko posebna da su dobili svoja imena.
Oba primerka se baziraju na Ageri RS, a dolaze s brojnim dodacima koje proizvođač neće naplatiti konačnom kupcu. Ono bitno je da je ispod poklopca dodatno oplemenjen pogon koji čini 5.0 litarski twin-turbo V8 sa 1 MW snage ili, ako vam je draže, neverovatnih 1360KS. S tim motorom Agera je oborila pet svetskih rekorda, a vozila je i brzinom od 457,94 km/h, najbrže na svetu.

Prvi je dakle Thor i dolazi u dvobojnoj kombinaciji s dodatnim sjajnim detaljima, a distancira se i centralnim stabilizatorom. Väder se s druge strane ne stidi da pokaže karbonsko odelo, pa ni zlatnu dekoraciju. Osim aktivnog zadnjeg krila povećanih dimenzija dobija i dodatne stabilizatore pozadi, kao i modifikovane nosače.

Dva specijalna primerka će ovog vikenda preuzeti njihovi vlasnici, a zatim idu put Goodwooda gde će sledeće nedelje biti predstavljeni na Festivalu brzine.

Izvor: Index

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *