Radnici FIAT-a negoduju zbog potencijalnog dolaska Ronalda u Juventus

Objavljeno: 8.7.2018.


Juventus
Još od eliminacije Portugala sa Mundijala u Rusiji mediji spekulišu da će Ronaldo preći iz Real Madrida u Juventus za oko 100 miliona evra uz godišnju platu od 30 miliona evra.
Problem je u tome što je porodica Anjeli, vlasnik 29,18 odsto akcija FIAT, takođe i većinski vlasnik Juventusa sa 63.77 odsto akcija. Osim toga, FIAT je ponudio i da Ronaldo bude ambasador brenda, što verovatno znači dodatni novac iz kompanije za ovog fudbalera.
To je razbesnelo radnike FIAT-a, jer tvrde da nisu dobili povišicu deset godina, a teško su podneli i dolazak Gonsala Iguaina u Juventus za 95 miliona evra pre nekoliko godina.
“Posle Iguaina, sada Ronaldo takođe. To je sramota. Samo od Ronaldove plate bi mogli da daju svakom radniku 200 evra mesečno više. Nismo dobili povišicu deset godina, a zbog inflacije smo izgubili 10,7 odsto u tom periodu. To nam nikad nije nadoknađeno. FCA potroši godišnje 126 miliona evra na sponzorisanje, od čega 26,5 miliona za Juventus”, rekao je Đerardo Đanone, radnik u FIAT-ovoj fabrici u blizini Napulja.
S obzirom na to gde živi, Đanone je verovatno navijač Napolija, pa ga potencijalni dolazak Ronalda u Juventus dodatno frustrira zbog kluba koji voli.
Autor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *