Nova generacija modela Peugeot 208 GTi će imati i električnu varijantu?

Objavljeno: 8.7.2018.


Prema najnovijim informacijama, nova generacija super mini modela Peugeot 208 je već uveliko u fazi razvoja, a navodi se da bi njegova performantna GTi varijanta mogla krenuti putem elektrifikacije. U najnovijem izveštaju se navodi da će novi 208 biti baziran na CMP (EMP1) platformu, odnosno da će biti odbačena stara PF1 platforma koju je ovaj […]
Prema najnovijim informacijama, nova generacija super mini modela Peugeot 208 je već uveliko u fazi razvoja, a navodi se da bi njegova performantna GTi varijanta mogla krenuti putem elektrifikacije.

U najnovijem izveštaju se navodi da će novi 208 biti baziran na CMP (EMP1) platformu, odnosno da će biti odbačena stara PF1 platforma koju je ovaj model delio sa Citroen C3, C4 Cactus i DS3.

Ono što je možda još važnije jeste činjenica da će nova platforma biti dostupna u dve varijante, a to su CMP i e-CMP. Druga verzija plpatforme je kreirana isključivo za električni pogonski sklop, te bi model 208 moga biti lanisran i u električnoj verziji.

Takođe se navodi da će francuski proizvođač automobila novu generaciju svog modela predstaviti sledeće godine na ženevskom sajmu automobila. Tu informaciju je potvrdio i šef kompanije Žan-Pijer Imparato.

„Nova generacija modela 208 će biti predstavljena u martu sledeće godine, ali ja ne želim da budućnost bude dosadna“, rekao je Imparato. „Moja poruka pri predstavljanju svakog novog automobila naše kompanije će biti da je on dostupan i u električnoj varijanti“, dodao je.

Osim činjenice da će imati i električni pogonski sklop, nova generacija modela 208 GTi neće bitu puno drugačija od standardne verzije. „Kada kupite Peugeot, dobijate prepoznatljiv dizajn, najnoviju verziju i-Cockpita, varrijante kao što su GT-Line, GT i verovatno GTi“, naveo je šef kompanije.

Pored ovog, očekuju se i drugi električni modeli kompanije Peugeot, među kojima je i hibridni 3008. To nije sve, jer je Imparato najavio i modelima koji će razvijati po 536 konjskih snaga zahvaljujući elektromotorima i koji će se pojaviti u narednih deset godina.

Izvor. Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *