Fetel slavio ispred Hamiltona u ‘ludilu’ Silverstona!

Objavljeno: 8.7.2018.


Sebastijan Fetel, vozač Ferarija, slavio je na velikoj nagradi Velike Britanije voženoj na stazi Silverston.
Na najboljoj trci ove sezone Nemac je uspeo da pobedi tako što je na pet krugova do kraja obišao Valterija Botasa.

F1 generalni plasman:

1. Sebastija Fetel (Ferari) 171
2. Luis Hamilton (Mercedes) 163
3. Kimi Raikonen (Ferari) 116
4. Danije Rikardo (Red Bul) 106
5. Valteri Botas (Mercedes) 104
6. Maks Ferstapen (Red Bul) 93

Drugi na cilj stigao je aktuelni šampion Luis Hamilton, dok je mesto na podijumu kompletirao Kimi Raikonen. Botas je na kraju završio tek četvrti.

Prvih deset kompletirali su još Danijel Rikardo, Niko Hulkenberg, Esteban Okon, Kevin Magnusen, Fernando Alonso i Serhio Peres.

Od starta trke krenulo je ludilo. Raikonen je napravio grešku i udario Hamiltona, koji je pao na poslednje mesto. Kontakt je bio gumama, tako da nijedan bolid nije pretrpeo veće oštećenje.

Hamilton je krenuo sa poslednjeg mesta, dok je Raikonen izgubio mesto i bio je iza vozača Red Bula. Na prvom mestu izbio je Sebastijan Fetel ispred Valterija Botasa. Kimi je kažnjen sa deset sekundi zbog greške.

Poredak konstruktora:

1. Ferari 287
2. Mercedes 267
3. Red Bul 199
4. Reno 70

Kako je trka odmicala Hamilton je napredovao, ali kako bi došao u kontakt sa vodećima, bio mu je potreban neki ‘haos’ u vidu ‘sejfti kara’ na stazi. To se i desilo u 33. krugu.

Vozilo bezbednosti usporilo je i pribiližilo vozače, nešto je najviše odgovaralo Hamiltona. Kada se ‘sejfti kar’ sklonio sa staze, Raikonen je pokušao da obiđe Ferstapena, međutim nije uspeo. Tada se desio još jedan incident.

Karlos Sainc i Roman Grožan imali su udes i posle samo dva kruga vožnje, vozilo bezbednosti ponovo je moralo da izađe iz boksa. Kada se ‘sejfti’ sklonio krenula je odlučujuća borba.

Fetel uspeo je da obiđe Botasa, kao i Hamilton, ali i Raikonen. Finac iz Mercedesa tako je pao na četvrto mesto. Britanac nije uspeo da ugrozi Nemca na prvoj poziciji, kao što nije ni Raikonen akutelnog šampiona F1.

Bez sumnje prisustvovali smo najboljoj trci ove sezone, a na kraju je kao pobednik izašao Sebastijan Fetel.

Foto: Tanjug/ AP

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *