Dezinformacija državne agencije: Uhapšeni Bijeljinac nije član “ReStarta”

Objavljeno: 8.7.2018.


Bijeljinac Aleksandar Stojanović, koji je juče uhapšen u Banjaluci kao osumnjičeni za javno podsticanje na terorističke aktivnosti, nije član udruženja ReStart Srpska, kako je objavila državna agencija Srna a potom prenijeli mnogobrojni mediji.
– Tužićemo javni servis, ali i druge medije koji su juče, bez ikakvog provjeravanja, objavili vijest da je jedan član naše organizacije uhapšen zbog podstrijekivanja na terorizam. Naime, radi se o licu koje dijeli identično ime i prezime sa jednim našim članom iz Nevesinja, ali osim toga nemaju ništa zajedničko – naveli su iz ReStarta.

Takođe, lider ovog udruženja Stefan Blagić, banjalučki odbornik Draško Stanivuković i Željko Vulić, najavili su i tužbe zbog jučerašnje vijesti, koju je objavio RTRS, u kojoj su objavljeni njihovi matični brojevi i adrese stanovanja, a sve pod naslovom “Među učesnicima protesta i lica sa kriminalnim dosijeom”.

– Održaćemo konferenciju za medije danas, 8. jula u 13 časova na Trgu Krajine. Razlog obraćanja jesu sve učestalije prijetnje i targetiranje predstavnika naše organizacije. Sve je kulminiralo jučerašnjim objavama u kojima se navode JMB predsjednika Restarta i drugih lica koja će se obratiti medijima – navodi se u saopštenju udruženja.

SrpskaCafe

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *