Ad Hoc predstavlja Ducati 900 SS na španski način

Objavljeno: 8.7.2018.


Ducati 900 SS je motocikl „stare škole“ koji nudi dosta zabave u vožnji, što ga čini odličnim donorom za izradu mašine po meri.
Ako vam je potrebno ubeđivanje u vezi potencijala koji ima, dovoljno je da pogledate ovaj „cafe racer“, delo radionice „Ad Hoc“.

Ovo je prva mašina koja je izašla iz nove radionice Davida Gonzalesa. Radionica je smaštena u Sabadelu, gradiću nedaleko od Barselone, inače rodnom mestu Danija Pedrose.


„Prošla godina je bila tranziciona“, otkriva David. „Promenom radionice i rad na projektima su stao. Ipak, želeo sam da se u miru posvetim novim, važnim kreacijama, a ovaj Ducati je jedan od njih.“

„Želeli smo retro motocikl: elegantan, mali i kompaktan“, rekao je David. „Inspiraciju smo našili u evropskim endurance trkačkima iz osamdesetih godina prošlog veka.“

David je isekao, a zatim i rekonfigurisao zadnji deo rama, sve do Showa monošok amortizera.

Novo kućište fara i zadnje svetlo su hromirani, kako bi se slagali sa šasijom i pojačali taj vanvremenski efekat, uz diskretni Motogadget Motoscope Tiny brzinomer.


Davidove kreacije su poznate po angularnom dizajnu šasije i jarkim bojama, ali se toga suzdržao radeći na 900 SS. Sam je radio na izradi rezervoara za gorivo, koji na vrhu ima ravan izgled kako bi se slagao sa linijama rama.

Svetla boja pravi odličan kontrast sa tamnom, uz poklopac rezervoara izuzetno minimalističkog stila.

David je takođe zamenio kutiju za vazdušni filter konusnim filterima i pomerio akumulator i električne instalacije. Motor je zahtevao remont, kako spolja tako i iznutra – pošto je svoj životni vek ovaj motocikl proveo pored mora. Međutim, unutrašnje komponente su nepromenjene. L-twin jedinica „četvrt milje“ prelazi sa oko 12 sekundi.

Ipak, izduvni sistem je nov, sa jednostavnim izduvnim cevima od nerđajućeg čelika koje se završavaju u prigušivaču obrnuto konusnog oblika. David opisuje zvuk kao “elegantan, u harmoniji sa karakterističnim zvukom Ducati kvačila “.

Upravljačke karakteristike 900 SS su bilo odlične za svoje vreme, a i dalje su dobre za krivudave puteve planinskih masiva iza Barselone. A original Brembo kočnice – sa dva 320-milimetarska diska – odlično su radila svoj posao, pa su zato samo sređena i vraćena na svoje mesto.

Ali felne su morale biti promenjene. David je napravio nove koristeći Moradov felne, a dolaze ofarbane u crno. Izbor guma je pao na Continental ContiMotion „sport touring“ pneumatike.

Izvor: Moto-berza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *