Melo je prošlost Oklahome – Tander će uštedeti 100 miliona dolara!

Objavljeno: 7.7.2018.


Oklahoma Siti Tander i Karmelo Entoni najverovatnije će se razići ovog leta, prenosi ESPN.
Entoni, jedan od najboljih poentera u istoriji NBA lige, nalazi se u velikom padu forme, međutim to nije razlog zašto će ga se Oklahoma rešiti.

Popularni Melo imao je u ugovoru ‘player option’ za narednu sezonu, što znači da je mogao da bira da li će raskinuti saradnju sa OKC, ili će primati 27,9 miliona dolara u poslednjoj godini ugovora.

Očekivano odlučio je da ostane u ugovoru, što je značilo da će njegovih 28 miliona naškoditi dosta budžetu, odnosno ‘seleri kepu’ franšize.

Naime, Oklahoma će naredne godine morati da plati rekordnih 310 miliona dolara za plate, pošto porez na luksuz prelaze za 35 miliona dolara, što znači da će samo porez plaćati 150 miliona, odnosno plate 160, i to daje ukupno 310.

Međutim, to je sa ugovorom Karmela Entonija, bez njega OKC će uštedeti 100 miliona dolara! Bez njegovih primanja plate svih igrača iznosiće 143 miliona, porez će se smanjiti na 60.000.000 dolara, odnosno sve ukupno će plaćati 203.000.000 $.

Postoji šansa da će Oklahoma otkupiti njegov ugovor, dok je druga opcija da ga trejduju. Kako Entoni ima veto na trejd, odnosno može da zaustavi trejd u bilo koji tim, to se čini kao mnogo teža opcija.

Entoni je prošle sezone beležio 16,2 poena i 5,8 skokova, što je njegov najgori učinak u karijeri. Prethodno je svake godine beležio preko 20 poena, nešto što je uspelo samo Majklu Džordanu, i dalje uspeva Lebronu Džejmsu i Kevinu Durentu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *