Berlin želi da zadrži Opelovo odeljenje za istraživanje i razvoj u Njemačkoj

Objavljeno: 6.7.2018.


Cilj nemačke vlade je da se pobrine da Opel, nakon prodaje Peugeotu, u Nemačkoj zadrži aktivnosti u segmentu istraživanja i razvoja, odgovorio je predstavnik ministarstva privrede na pitanje novinara o mogućem zatvaranju tog odeljenja.
“Ne želim da komentarišem medijske izveštaje ni da nagađam ništa u vezi s njima, ali naš stav u vezi Opela je jasan i ministar je uvek govorio da cilj mora da bude da se u Nemačkoj zadrže radna mesta, pogoni a i odeljenja istraživanja i razvoja”, izjavio je u predstavnik ministarstva privrede na redovnoj medijskoj konferenciji vlade.

Francuski list Le Monde je u utorak objavio da francuski PSA razmatra delimičnu prodaju Opelovog odeljenja za istraživanje i razvoj u sklopu nastojanja da prekine niz gubitaka u poslovanju i vrati profitabilnost.

U sredu su se radnici Opela sukobili s upravom zbog takvih medijskih napisa.

“Prodaja odeljenja razvoja će Opel lišiti budućnosti. Projektovanje je tehnološko srce brenda Opel”, objavilo je radničko veće nemačke kompanije, obećavajući da će se boriti protiv pokušaja prodaje kompletnog odeljenja istraživanja i razvoja ili njegovih delova.

Iz Opela su u sredu objavili da odluka o budućnosti odeljenja istraživanja i razvoja još nije doneta, ali da bi restrukturisanje kao deo plana štednje moglo da uključuje strateška partnerstva.

Izvor: Seebiz

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *