Počela “operacija“ Barselona, primarni cilj polufinale

Objavljeno: 4.7.2018.


Vaterpolo reprezentacija Crne Gore imala je dva dana odmora, a pripreme za najvažnije takmičenje ovog leta počele su u sredu.
Izabranike Vladimira Gojkovića od 16. jula očekuje Evropsko prvenstvo u Barseloni, a primarni cilj je polufinale i borbe za medalju.

 Među ljubiteljima sporta u Crnoj Gori apetiti su porasli. Momci koji su počeli sa radom još 6. maja, pa se okupljali u talasima, kako su se završavale klupske obaveze, napravili su zaista sjajne rezultate u proteklih dvadesetak dana.

Crna Gora je na finalnom turniru Svetske lige u Budimpešti osvojila zlatnu medalju, a nedugo zatim na Mediteranskim igrama u Taragoni je stigla do bronzanog odličja, bez sedmorice igrača iz Budimpešte.

Priprime za Evropsko prvenstvo u Barseloni počeli su: Dejan Lazović, Miloš Šćepanović, Slaven Kandić, Petar Tešanović, Draško Brguljan, Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Jovan Sarić, Marko Petković, Đuro Radović, Aleksandar Radović, Dragan Drašković, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Bojan Banićević, Vlado Popadić, Vladan Spaić, Filip Klikovac, Saša Mišić, Uroš Čučković i Nikola Murišić.

“Pre početka ubitačnog leta i tri velika takmičenja naglasili smo da želimo da se borimo za medalju na svakom od njih. Osvojili smo zlatno odličje na finalnom turniru Svetske lige, stigli do bronzane medalje na Mediteranskim igrama. Cilj nije promenjen ni kada je Evropsko prvenstvo u pitanju. Želimo u polufinale, želimo da se borimo za treću medalju ovog leta”, naglasio je za Sport Klub selektor Vladimir Gojković.

“Biću na mukama kada budem objavljivao spisak, jer je jasno da svi momci koji su na pripremama zaslužuju da idu na Evropsko prvenstvo. Na žalost, mesta za sve nema. Ono što je bitno je da su svi u reprezentaciji svesni da su svi u krugu kandidata i da svi zajedno radimo na ostvarivanju primarnog cilja, a to je stvaranje generacije i tima koji će na Olimpijskim igrama u Japanu, posle tri uzastopna četvrta mesta, uspeti da stigne do medalje. Sudeći po rezultatima, na dobrom smo putu”, dodaje Gojković.

Crna Gora će u grupnoj fazi igrati protiv domaćina Španije, Malte i Francuske. Prvoplasirana ekipa ide direktno u četvrtfinale, dok će selekcije koje budu na pozicija dva i i tri igrati u osmini finala.

“Rekao sam pre početka Svetske lige, da ćemo na svakom takmičenju nastojati da osvojimo medalju, tako će biti i na Evropskom prvenstvo. Isto tako nisam promenio stav ni o favoritima, kao ni o šansama Crne Gore. Srbija i Hrvatska su glavni favoriti, ali ni pomenute selekcije nisu nepobedive. Iza Srbije i Hrvatske se nalazi grupa selekcija koje će se boriti za pobedničko postolje. To su domaćin Španija, Grčka, Italija i naravno Crna Gora. Bez ikakve dileme ključna utakmica na Evropskom prvenstvu će biti četvrtfinalni duel, a iluzorno je trošiti reči koliko nam u psihološkom smislu znače medalje sa finalnog turnira Svetske lige i Mediteranskih igara”, rekao je Aleksandar Ivović za Sport Klub.

Crna Gora će veći deo priprema odraditi u Herceg Novom. U samoj završnici nekoliko dana će provesti u Podgorici, odakle će i krenuti na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Izvor. SportKlub

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *