Legendarni Microsoftov uređaj posle 15 godina ponovo na tržištu

Objavljeno: 2.7.2018.


Microsoft IntelliMouse prvi put je ugledao svetlost dana davne 1996. godine, i vrlo brzo potom ušao u legendu kao jeftin, kvalitetan, ergonomski i, za to vreme, vrlo napredan miš, koji je krajem 90-ih mogao da se nađe na mnogim radnim stolovima, ali i u rukama igrača.
Prepoznatljiv oblik ovog miša sa crvenim svetlom u donjem delu, ubacivanje danas nezaobilaznog točkića i vrlo precizan odaziv Omron prekidača u tasterima učinili su IntelliMouse klasikom.

Poslednja verzija, IntelliMouse 3.0 u prodaju je puštena 2003. godine. Imala je optički senzor (umesto kuglice kod originalnog modela) BlueTrack tehnologije, koja mu je omogućavala rad i na staklu.

Danas, 22 godine od prvog i 15 godina od poslednjeg modela, Microsoft je predstavio naslednika svog kultnog miša – Microsoft Classic IntelliMouse. Iako se “diči” istim izgledom i ergonomijom kao i klasični modeli, “ispod haube” nosi značajna tehnološka poboljšanja.

Njegovi senzori sada očitavaju položaj 1.000 puta u sekundi i imaju rezoluciju od čak 3.200 dpi.

Novi IntelliMouse ima pet programabilnih tastera, klasične Omron prekidače, a umesto kultnog crvenog svetla sada mu donji deo isijava nešto modernijim belim tonovima. prenosi Bug.

Dizajneri novog miša kažu da je, uprkos zadržanom identičnom spoljnjem izgledu, unutrašnja struktura kućišta značajno dorađena pa je sada reč o još čvršćem i izdržljivijem proizvodu, nego je to bio ionako kvalitetan original.

Microsoft Classic IntelliMouse dolazi samo verziji sa kablom, i to po ceni od 40 dolara.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *